LABRADOR RETRIVER

Ovi psi uče jako brzo ukoliko su u povoljnoj okolini. To je pasmina za koju se preporučuje da sa vlasnikom prođe školu za pse zbog svog vrlo živog karaktera. Odličan je kao obiteljski pas i sa svojim vlasnicima može sudjelovati u jako mnogo aktivnosti i igara. Vrlo nježan prema djeci i starijim osobama. On nikada ne bi trebao biti agresivan, te nije pogodan za psa čuvara. Oni će lajati da bi upozorili na dolazak stranaca. Dosta labradora je međutim izuzetno sretno i prijateljski raspoloženo kada je u bilo kojem ljudskom društvu, pa makar to bili i stranci. Najsretniji su kada su uključeni u svakodnevne aktivnosti. Ovo je aktivna pasmina, puna energije, pa stoga zahtijeva i aktivnog vlasnika. Dosada i usamljenost može kod njega prouzrokovati probleme u ponašanju. Crte karaktera i nivo aktivnosti ipak će zavisiti od psa do psa i od genetike, treninga, socijalizacije, brige koju svakodnevno prima...

Pojavljuje se u tri boje: crna, zlatna i smeđa (čokoladna). 

Pravi labrador potpuno je ne-agresivan u odnosu na ljude i druge životinje i sretan da zadovolji čovjeka. To je i glavna karakteristika ove pasmine. Labrador ima tako mnogo toga sto privlači ljude... ne-agresivnost, inteligenciju, sposobnost prilagođavanja, što ga čini gotovo idealnim psom. Izuzetno dobro se slaže sa djecom, te se i preporučuje za obitelji koje imaju djecu.

To je pas snažnog izgleda, aktivan i pun energije. Unatoč jakoj postavi lagano se kreće. Karakteristično za njega je jaka, kratka dlaka, ravna, bez kovrči. Pod-dlaka odbija vodu. Dlaka na nogama i na repu nije duža.

Dobro se razumije s drugim psima i ostalim domaćim životinjama. Također, koristi se kao vodič za slijepe, u policiji, na carinama… Ne obazire se na vremenske promjene, robustan je i otporan, pa mu čak ni snijeg ni hladnoća ne smetaju.

Ubrajaju se među najomiljenije obiteljske pse upravo zbog svoje dobroćudnost.

Labrador jako voli vodu i aktivnosti na otvorenom. Ne voli biti usamljen i traži blizinu i kontakt s ljudima. Jako je inteligentan i uvijek spreman na učenje. Treba posebno paziti na njegove kilograme, jer ima izrazitu sklonost gojenju zbog apetita.

Uzgajivačnice labrador retrivera pri Retriver klubu Hrvatske

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now